Skotselv Skolekorps
Skotselv Skolekorps 10 år i 2013
 • Velkommen    • Aktiviteter    • Styret og komiteer 2017/18    • Kontakt oss    • Musikanter i SSK    • Hva skjer    

 

 

   Aktiviteter
    - Korpstur til Bornholm 22--26 juni 2011
    - Korpstur til Blokhus i Danmark. Sommer 2012
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 

 





Korpstur til Bornholm 22--26 juni 2011
Korps i solnedgang
 
Korps i solnedgang
 
Glade musikanter
 
Glade musikanter
 
Skikkelig vind på båten
 
Skikkelig vind på båten
 
Tidlig(!) onsdag 22. juni reiste vi fra Skotselv med full buss av bagasje og folk.

Sjåføren trengte sin hviletid, så det var en behagelig og fin tur nedover Sverige uten stress på noen måter. Familien Thorud hadde ordnet sanghefte og musikk, så det ble allsang med bl.a. "Gummihatt" og "Danmarkstur" med Bjelleklang.

Hasleferiepark som hadde kjempe fine leiligheter med sengeplass til 6, mat i kjøleskapet og ferskt brød levert daglig.

Middag og dessert fikk vi party telt hvor vi benket oss sammen. De fleste rakk å bade å se seg om på stedet før vi trakk i leilighetene.

Allerede var hytte 3 full av tenåringer som spilte kort og mafia spill.



Torsdag 23. juni morgen våknet vi opp til bra vær og etter frokost i leilighetene reiste vi til Gudheim. Her stilte vi med felles korps sammen med Stalsberg,

Maren ble litt overrasket over at Stalsberg reiste uten drillpiker og tambur. I "ny" kjole, støvler og hatt ble hun korpsenes felles "sjef" og utførte oppgaven med glans.

Vi hadde stopp i barnehagen til datteren til Jakob som var sjefen for festivalen. Vi var siste korps som marsjerte inn på plassen ved havnen. I flg dirigenten til Åmot ( Nils Henry) låt det skikkelig bra og det tror vi på!

Felles nummer var Gammel Jegermarsj og vår Hilde Merete var felles dirigent, det gikk veldig bra og mye bedre enn på Gla'dagen. Vi var enige om tempo og vi låt samstemte. Siden vi var sist inn hørte vi de andre korpsene når de marsjerte ut.

Vi i SSK tok gatemarsjen vår :-) Før vis satte fra oss instrumentene tok vi felles bilde av korpset vårt. Det ble 1 times stopp i Gudheim og mange av oss prøvde is og sjokolade. Sverre kjøpte "Pease" solbriller som skulle vise seg å være til nytte senere på turen. Erik kjøpte gule skolisser som matchet solbrillene til han og Joakim. I de andre handleposene var det mest bakevarer, karameller og sjokolade.

Tilbake til vårt sted ble det mer bading, leie av sykler (20,- kr pr time), noen dro på sightseeing og noen fant sjøen.

Ettermiddag stilte vi i "nye" uniformer, alle i røde vindjakker og buff på hode. Vi var alle pirater, mens Maren hadde Sjørøver hatt og sverd til tamburstav. St. hans feiring sto for tur! Vi stilte opp i en skolegård og mengde av mennesker bak oss fikk fakler. Trommegruppa tok litt av, det var ikke lenger stikker opp, men noen skumle pirater stemmer og stikker i munn. Tromme Stine sa at jeg ante ikke at det var så morsomt å være pirat! Vi sang og spilte Kaptein Sabeltann, de voksne ble også stilt opp av Maren, de marsjerte etter beste evne med starte med venstre bein og ha armsleng. Det ble båltenning og gatedrill fra oss, dessverre sa de at vi skulle ta den med engang - i ettertid ser vi at bålet burde vært tent først. Men alt i alt hadde vi en fantastisk morsom marsj ned til bålplassen små og store og piratene gjorde starten på St.hansaften til en fest! Vi fikk servering og drikke som belønning.



Fredag 24. juni hadde vi formiddagen fri og de eldste musikantene (de over 12 år) valgte å reise for å kjøre Go-cart og deretter pizza i byen Aakirkeby. De som var igjen valgte bading og sykler og alle var fornøyde! Vi marsjerte sammen med Stalsberg til stadion

På stadion sto alle korpsene å ventet og vi fikk vist vår drille for alle iom vi kom sist :-) Felles nummer hvor vi ble delt inn i instrumentgrupper og det låt overraskende bra! Vi marsjerte sist ute og stoppet foran de andre korpsene med en flott holt. Det ble en bra applaus. Selv så ble vi inspirert av korps som hadde en rekke med fire trommer på en musikant, det låt bra! Et annet korps hadde også drill, den var mye enklere enn vår - men veldig bra likevel!

Det ble middag og diskotek i hallen. En flink tryllekunstner lagde show, men det største showet lagde nok Tommy da han datt bakover med stolen på scenen. Det var Bornholm mester skap i luftgitar spilling og vår utsendte var Sverre. Med Pease solbriller, luftgitar og en fantastisk heia gjeng gikk han videre til finalen.



Lørdag 25. juni dro vi nokså tidlig til Joboland, vi rakk å prøve det meste før det var marsjering og spilling. Noen klagde på at vannet i skliene var kalde, mens andre lot seg ikke merke av at det var kaldt vann. Vi spilte med Stalsberg og King Sixe på vei ut låt så det ljoma, morsomt når vi er så mange! Hilde Merete tok mikrofonen i bussen og skrøyt voldsomt av oss, hun var skikkelig stolt og håpet å se alle igjen til høsten. ( Det gjør hun nok :-) ) Vel hjemme var vi en stor gjeng som dro ned til sjøen og badet i bølgene, skikkelige høye bølger! Flere lånte også sykler og vi fikk en tur til Hasle sentrum. Etter middag hadde vi samling med "Gummihatt" og alle måtte delta. Ronny fikk hjelp av Hilde Merete og for sin innsats fikk han dommernes "wildcard" og deltok i finalen. Der konkurrerte Hilde Merete, Stine og Sverre hardt. Vinneren ble Stine og deretter Sverre, de fikk hver sin gummihatt :-)



Søndag 26. juni reiste vi atter engang tidlig… og med gode stopp underveis, noen fikk brukt litt penger på Nordbysenteret også. Tror det ble tidlig kveld på de fleste, men bonus for oss at det hadde regnet hjemme mens vi var borte!

VI som deltok er så fornøyd med opplegget, mat og drikke, spilleoppdrag, sosiale samlinger + at vi alle er så greie å ha med å gjøre .-) Nå blir neste tur høyt og lavt til høsten, vi ønsker oss borte seminar og sommertur neste år. Turkomiteen har fått beskjed! :-)





Med vennlig hilsen
Kari Mette

Korpstur til Bornholm  


Stalsberg og SSK i marsj

Vi marsjerte mye men det er gøy.

Marsjering i gatene.

Stille før stormen, omsetningen økte når SSK kom på besøk.

Hilde Merethe dirigerer på kaia fra et bord.

Reiselederene i ivrig diskusjon, is eller pizza?

Tommy har laget ny reise-kasse til fanen vår.

Brillefin
Muligheter for bading var det også
Muligheter for bading var det også

Se så fint, og bra vær var det også

Uniform med mange medaljer.

Sjokoladerier er topp.

Ja, mer is. Danskene kan dette med is.

Nam, nam

Mer bading, var bedre her en i havet da det var litt kaldt.

Røvere på tokt.

Flott fane og dyktig fanebærer.

Skolekorps i solnedgang.

Dansk heksebrenning. Det gjøres hver St.Hans

Mat er viktig og vi spiste godt.

Hvor er nå det jeg leter etter ????????

Polert og rent instrument er viktig.

Ja her var det Tommy gikk i gulvet.

Tommy klarer ikke å slutte å le etter et fall på stolen på scenen

Bussing kan være gøy det.

På busstur er det gøy. Lattern sitter løst.

Den ukronede is-dronningen.

Lek og moro hører med på tur.

Musikanter i bussen, noen timer ble det også i den.

Musikanter i parken

Hm, hva tygges det her mon tro ?

På ringen i sklia.



 

 

Korpset holder til på Skotselv skole i Buskerud Web ansv. Tina Jeanette Thorud