Skotselv Skolekorps
Skotselv Skolekorps 10 år i 2013
 • Velkommen    • Aktiviteter    • Styret og komiteer 2017/18    • Kontakt oss    • Musikanter i SSK    • Hva skjer    

 

 

   Velkommen
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 


Fra den første julekonserten vår

Historien om Skotselv Skolekorps

Eventyret om Skotselv skolekorps.

Det var en gang ei lita bygd som lå fint tell mellom ei stor elv og ei lita elv. I den bygda bodde det noen gamle folk, noe som var sånn midt i mellom, og det bodde også noen unger der. Alle som bodde i den vesle bygda syntes at døm hadde det ganske bra. Men det var noe denna vesle bygda savna.

Både døm som var gamle, og de som var sånn midt i mellom og ungane gikk å lurte på hva det var. Men døm kunne ikke skjønne hva det skulle værra.

Ungane i denna vesle bygda døm gikk på ski om vinterer´n, sparka fotball om sommer´n, døm var med på allidrett og sang i kor. Og når døm ikke var opptatt med detta, så tok døm seg en tur til den gule skolen for å lære seg å lesa, regne og skrive. Men det var noe døm savna.

Men så en dag var det noen som tenkte at det hadde jo vært fint om ungane på den gule skolen kunne lære seg å spella lite grann. Og som tenkt så gjort – alle fikk lære seg å blåse i horn.
Men det var fremdeles noe den vesle bygda savna.

Da var det noen som fikk den gode ideen om at den vesle bygda og skolen trengte et korps – et skolekorps. Og som tenkt så gjort!

Ungane på den gule skolen blei spurt om døm ville spella i korps. Og det var det mange som hadde lyst til! Og så fikk døm velge seg hvert sitt instrument, noen valgte kornett, andre trommer, tuba, baryton, althorn og trombone. Og så gav døm seg til å øve og øve.

Og ungane i det skolekorpset øvde og øvde. Døm holdt konserter og døm har lært seg å marsjere og det av selveste Hans Majestet Kongens Garde. Og så dro døm ut i verden og spelte for Mille Marie Treschow og Rimi Hagen da døm gifta seg.

Ja, av arrangementer har skolekorpset vært på plass når noe har skjedd i den vesle bygda og mange ganger har døm spelt opp i sammen med Skotselv musikkorps. Ja. arrangementer ja, i mai arrangerer korpset Gla´dag i den vesle bygda, og der pleier det å værra mange fine gratis aktiviteter som bruskassestabling og veltepetter. Og det kommer korps fra bygdene rundt, og alle sammen speller døm og marsjerer til den gule skolen. Ja det er en flott dag i den vesle bygda!
Det hender at ungane i korpset samler seg på den gule skolen, og har seminar med overnatting, ja overnatting ja, men det er ikke bestandig det blir like mye søvn på alle musikantene, men døm har det gøy og det er mye spelling!

Og i fjor slo ungane i korpset seg i sammen med alle de andre ungane på den gule skolen i den vesle bygda og i sammen lagde døm ei forestilling om det å ta vare på hverandre, den het ”På flukt – KOM til Skotselv skole. Denna forestillinga spelte døm flere ganger, og den og det gode arbeidet som hadde blitt gjort på skolen ble kjent utover det ganske land da den gule skolen i den vesle bygda fikk Benjaminprisen!

Nå har korpset i den vesle bygda spelt og spelt, og i år er døm blitt fem år gamle. Og når en er fem år så kommer det gjester, så på Gla´dagen får korpset i den vesle bygda besøk på den gule skolen av selveste Hans Majestet

Fotograf Vigdis Margrete Løver Eikerbladet.

   

Fra korspsets første julekonsert.  


Fra korpsets første julekonsert.

 

 

 

Korpset holder til på Skotselv skole i Buskerud Web ansv. Tina Jeanette Thorud