Skotselv Skolekorps
Skotselv Skolekorps 10 år i 2013
 • Velkommen    • Aktiviteter    • Styret og komiteer 2017/18    • Kontakt oss    • Musikanter i SSK    • Hva skjer     • Gjestebok  

 

 

   Aktiviteter
    - Seminar 2008
    - Marsjseminar i januar 2012
    - UKM
    - Seminar på Hurdal syn og mestringsenter 9-11 Januar 2015
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 564 260

 

 

 
Marsjseminar i januar 2012
Eline Solberg Bystrøm (9) og Malin Larssen (9) hadde godt tak i kornetten og marsjerte rundt i Kulturhuset i Skotselv. Sammen alle musikantene i skolekorpset lærte de nye måter å gå i takt på som skal brukes i gatedrill til våren.
 
Eline Solberg Bystrøm (9) og Malin Larssen (9) hadde godt tak i kornetten og marsjerte rundt i Kulturhuset i Skotselv. Sammen alle musikantene i skolekorpset lærte de nye måter å gå i takt på som skal brukes i gatedrill til våren.
 40 musikanter i alle størrelser tråkket rundt i Kulturhuset i Skotselv i to dager for å lære nye måter å marsjere på. Instruktøren Trond Nilsen, har instruert musikantene i flere år allerede og han har bakgrunn i gardens drillkorps.
- Dette jeg lærer bort til musikantene kan ikke læres via facebook. Vi må møtes fysisk, og marsjeringen kaller jeg bevegelse til musikk, forteller han og musikantene ble dratt med inn i musikkens bevegelige verden av hans store entusiasme.
- Skolekorpset representerer en egenart som ingen andre fritidsaktiviteter har. Her er ungene sitt eget forbilde, og de opplever stor applaus for å kunne stå stille, se samme vei og spille samtidig. Det er det ingen popstjerner som opplever noen gang, sa Trond før han løp inn til musikantene i hallen etter en liten matpause midt i seminaret.

De aller yngste musikantene var med på marsjeringsseminar for aller første gang og trivdes godt sammen med de store.
- Det viktigste å lære er å kunne spille og gå på samme tid. Det er litt vanskelig, men det går bedre etter hvert. Vi må telle til 7 og til 8 hele tiden for at alt skal stemme, fortalte Eline Solberg Bystrøm på 9 år. Med kornetten i handa gikk hun trøstet rundt i den store salen og lærte mange nye måter å lage formasjoner sammen med resten av korpset. Nå står vårsesongen for døren med et møte med HMK Gardens drill og musikkorps, Gla´dag, 17.mai og tur til Danmark. Publikum som følger med har mye å glede seg til.


Vigdis Margrethe Løver
Tlf: 907 99 314

Trond Nilsen er tilbake i Skotselv  
Tid for ny drill i Skotselv skolekorps og det må læres inn. Vi startet på torsdag og fortsatte med en god økt på lørdag. Vigdis M. Løver har vært med og deler sine bilder med oss her.


Tamburmajor Maren får her kyndig veiledning at Trond.

Oppstilling.

Trommiser med fine parade trommer. Noen tverr fløyter var det også plass til. Håper de fortsetter å spille i SSK.

Kornetter i rekke og rad, ja og så noen andre blåsere da.

Full konsentrasjon må til for å klare brasene.

Det blir spennende og se hvordan drillen tar seg ut med uniform en varm sommerdag i mai.

Musikanter på kryss og tvers.

Det er myse å huske på for de unge musikantene i Skotselv Skolekorps når ny gatedrill skal øves inn. Trommegruppa holder takten på de flotte paradetrommene sine.

Trond Nilsen driller skolekorps i hele regionen og bruker hele seg for å gi de unge musikerne noen skikkelige ”spark” for å komme i gang på samme tid.
Utskriftsvennlig versjon

 

 

Korpset holder til på Skotselv skole i Buskerud Web ansv. Tina Jeanette Thorud